Lampionnetje lopen.... Mag dat?

Lampionnetje lopen is dit jaar anders dan anders Archief DvhN

Het zal niemand verbazen dat dit jaar de viering van Sint Maarten anders is dan andere jaren. Zo zijn er bijvoorbeeld geen optochten toegestaan. Wel is het mogelijk om met kinderen langs de deuren te gaan, als iedereen rekening houdt met de omstandigheden.

De Veiligheidsregio Drenthe heeft bekend gemaakt dat dit een eigen keuze is, maar geeft wel richtlijnen aan waaraan voldaan moeten worden: ‘Mocht u met kinderen langs de deuren gaan, houdt u dan aan de regels:

  • Houd voldoende afstand van mensen in de deuropening;
  • Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen;
  • Overleg met uw kind(eren) wat te doen met niet-verpakt snoep wat ze hebben gekregen;
  • Zorg dat de begeleidende volwassenen (maximaal 2) te allen tijde 1,5 meter afstand houden van elkaar.’

In Hooghalen bijvoorbeeld is besloten om de kinderen wel langs de deuren te laten lopen met hun lampion. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn die avond op 11 november welkom bij de huizen waar herkenbaar buiten licht brandt zoals buitenverlichting, tuinversiering of kaarsjes.

Voor de inwoners die dit jaar Sint Maarten door omstandigheden willen overslaan is er huis-aan-huis een poster verspreid. Met deze maatregelen probeert het dorp Sint Maarten in goede banen te leiden en het voor de kinderen plezierig te laten verlopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe