Mooie dressuurstrijd in de Beiler manege

Paardensport. Pixabay

In de manege van De Stroomruiters werd verleden weekend een dressuurwedstrijd gehouden, geheel coronaproef. Er waren looproutes en gezondheidschecks voor de deelnemers en begeleiders, maar geen publiek, de kantine gesloten en geen prijsuitreikingen.

Desalniettemin kende de wedstrijd een vlot verloop. Er werd na elke gereden proef het protocol met punten opgehaald, nageteld en buiten de deur neergelegd waar de ruiters de protocollen op konden halen. De uitslag werd via startlijsten bekend gemaakt en de prijzen worden per bank uitbetaald.

Vrijdagavond werd een begin gemaakt met de Z dressuur paarden en pony’s, deze groep reed één proef. In de klasse Z1 was de overwinning voor Stroomruiter Marell Hilberts met Ivanov JL 65,441%, tweede werd Marije Schutter met Jackson S 64,706%. Zaterdag werd een begin gemaakt met de paarden klasse L1 t/m M2, deze groepen reden twee proeven. In de klasse L1 eerste proef won Felien Schoon met Jackson S (218), vijfde werd Alet de Hoop met Jagger. In de tweede proef werd Felien Schoon tweede (209). In de klasse B eerste proef was de vierde prijs voor Majella Elgersma met Wiebran (203) en de vijfde prijs voor Renee Speelman met Kokomo-man (196). In de tweede proef was de vierde prijs opnieuw voor Majella Elgersma (203). Bij de M1 paarden wist Marrit Reusien met Juba tweede te worden (182) en in de M2 was de tweede prijs voor Krista Lensing met Kanu Ks (195,5) In de klasse L2 tweede proef werd Francis Turkensteen met Image FT tweede (206).

Zondag ging de wedstrijd verder met de pony’s, In de klasse B cat. A/B/C wisten de zusjes Makken zowel in de eerste als ook de tweede proef te winnen. Noa Makken won met Zazou twee keer (196,5/191,5), Demi Makken werd met Zazou twee keer tweede (184,5/185). In de M1 cat. A/B/C won Indy Hingstman met Job de eerste proef (205), de tweede proef werd een prooi voor Nikkie-Fleur de Haan met Dublin (190). In de klasse L1 won Amber Bakker met Mellow (210), Willemijn Sijbenga werd met Koos derde (192). In de tweede proef ging de overwinning opnieuw naar Amber Bakker (203), tweede werd Willemijn Sijbenga (197) en derde werd Maureen Steenbeek met Amber (191,5). In de klasse M1 cat. D/E behaalde Anke ten Hoor met Kingston de tweede prijs (194,5).

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe