Nierstichting zoekt in Beilen een coördinator: wie maakt het verschil?

Wie steekt de helpende hand uit? Pixabay

De Nierstichting zoekt een coördinator voor Beilen. Mensen met organisatorisch talent die hun steentje willen bijdragen aan de genezing van nierziekten worden met open armen verwelkomd. De coördinator zorgt ervoor dat de jaarlijkse collecte in Beilen op rolletjes loopt. Deze collecte is in de derde week van september.

Aanmelden kan via nierstichting.nl/coordinator

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Arie Dik, regiomanager van de Nierstichting. “Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil.”

Bregje (43), moeder van drie kinderen, is erfelijk belast met cystenieren en staat op de wachtlijst voor een nieuwe nier. Door haar nierziekte kan zij niet de moeder zijn die ze wil zijn.

Weinig mensen weten hoe het is om een nierziekte te hebben en hoe dat je leven blijvend beperkt,” zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Nierpatiënten zoals Bregje leven in onzekerheid over de toekomst. Het is steeds moeilijker om iets voor anderen te betekenen. Je raakt de rollen kwijt die zo belangrijk voor je zijn. En voor je naasten. Daarom zet de Nierstichting alles op alles om mensen met een nierziekte hun leven terug te geven. Zodat zij er weer kunnen zijn voor de mensen die van hen houden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe