Nieuw keramiek, glas en fotografie in Galerie del Campo

Werk van Nirdosh Petra van Heesbeen en Henk Binnema. Del Campo

Galerie del Campo in Wijster presenteert een nieuwe expositie met het werk van vier kunstenaars. Nirdosh Petra van Heesbeen (Uffelte) en Henk Binnema (Vledder), Jelena Popadic (Amsterdam) en Luuk Huiskes (Utrecht) tonen hun werk.

Nirdosh Petra van Heesbeen richt zich op keramische theepotten in gres of porselein, waarbij zij zich laat inspireren door elk afzonderlijk object. Iedere theepot krijgt een unieke uitstraling door vorm, decoratie en stookwijze. Deze uitstraling inspireert vervolgens Henk Binnema in het zoeken naar een hengsel uit zilver, rood- of geelkoper en alpaca. Dit proces maakt dat beide kunstenaars even met de ogen en handen van de ander kijken. Het eindresultaat roept nieuwsgierigheid op naar nieuwe mogelijkheden. Er wordt een vijftiental theepotten geëxposeerd.

Unieke glasobjecten

Jelena Popadic gebruikt de transparantie van het pure glas met veelal primaire kleuren. Haar kenmerkende koude bewerkingstechnieken omvatten diep zandstralen en snijden. Ze transformeert glas in mysterieus ogende objecten. Licht dat door het materiaal dringt en in de textuur weerkaatst resulteert in een unieke optische illusie met visuele effecten. Jelena exposeert een aantal geblazen en gezandstraalde unieke glasobjecten.

Luuk Huiskes, fotograaf-beeldend kunstenaar, is meer schilder dan fotograaf. Zijn werk is gebaseerd op de techniek van de fotografie, maar voor het uiteindelijke beeld volgt hij meer de werkwijze van een schilder. Luuk exposeert de collectie Geheimzinnige landschappen.

De galerie is geopend op zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak de overige dagen van de week. De coronamaatregelen worden gehanteerd. Deze expositie is te bezichtigen tot en met 31 december.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe