Nieuwe centrumvisie breed omarmd: 'Een bruisend Westerbork, voor nu en in de toekomst'

De centrumvisie werd in een eerder stadium aangeboden wethouder Dennis Bouwman. Frank Schroër

‘Een bruisend Westerbork, voor nu en in de toekomst.’ Marinus Louissen (CDA) was duidelijk over de nieuwe centrumvisie Gastvrij Westerbork, een visie die door zijn partij omarmd wordt. Deze centrumvisie kwam tot stand in samenspraak met inwoners, bezoekers, ondernemers, vastgoedeigenaren en onder andere toeristen.

Overigens was niet alleen het CDA lovend, ook andere partijen staken niet onder stoelen of banken dat deze visie breed omarmd wordt. Frank Schroër, voorzitter van de stuurgroep De Nieuwe Winkelstraat gaf de commissieleden Algemeen Bestuur een kijkje in het gehele proces. Natuurlijk strookten niet alle verschillende belangen met elkaar, zo vertelde hij. Desondanks stonden alle neuzen weer dezelfde kant op.

Gert Jan Bent (ChristenUnie) vroeg of de visie breed gedragen wordt en dat werd beaamd door Schroër: ‘Ja, dat is mijn indruk.’

Veronique Roerink (VVD) was blij dat de sfeer en identiteit van het dorp behouden blijft. Harma van der Roest (D66) noemde de gang van zaken rondom de visie ‘een schoolvoorbeeld van participatie’. Joop Kramer (PvdA) concludeerde dat de centrumvisie Gastvrij Westerbork zorgvuldig tot stand was gekomen met ‘voor elk wat wils’.

Alle partijen toonden zich positief en Westerbork kan dus aan de slag met de nieuwe centrumvisie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe