Online ontmoeting op kerstavond: ‘Kerst in het dorp’

Het engelenkoor dat ook te zien is in 'Kerst in het dorp'. PG Beilen-Hijken-Hooghalen

Alles gaat anders dit jaar, zo ook de traditionele kerstvieringen op kerstavond. De Protestantse kerk Beilen-Hijken-Hooghalen heeft een sfeervolle digitale kerstontmoeting gemaakt voor alle inwoners van Beilen en omliggende dorpen.

Deze ontmoeting ‘Kerst in het dorp’ is op 24 december vanaf 19.00 uur beschikbaar op www.pgbeilen.nl

Bijzonder in de uitzending zijn de kerstwensen van bekende en minder bekende mensen uit Beilen en omgeving. ‘Om te laten zien en horen dat we elkaar - in alle ingewikkeldheid van dit jaar - niet loslaten, maar moed willen in spreken’, aldus dominee Magda Hazeleger, namens de protestantse kerk.

Hoop

Nog meer dan ooit staat kerstavond dit jaar in het teken van ‘hoop’. Hoop op nieuw leven, op licht in de duisternis na een bewogen jaar. Het kerstevangelie wordt door burgemeester Mieke Damsma voorgelezen, er speelt een delegatie uit het Beiler Harmonie Orkest en de jeugdafdeling van AMDG, er zingen jonge kinderen in een engelenkoor, er is een bijdrage uit de katholieke kerk, en de protestantse gemeente zorgt voor een muzikaal kerstverhaal uit de Engelse traditie en een lied. Alle opnames zijn gemaakt voor de lockdown.

De ontmoeting is op 24 december vanaf 19.00 uur beschikbaar via www.pgbeilen.nl en belangstellenden kunnen zelf het moment bepalen wanneer de ontmoeting bekeken wordt.

De protestantse kerk roept iedereen die een muziekinstrument kan bespelen op om het kerstlied ‘Stille Nacht’ te gaan spelen om 21:30 uur. Magda Hazeleger zegt daarover: ‘Wat zou het mooi zijn als zoveel mogelijk volwassenen en kinderen in hun eigen deuropening of op hun oprit dit lied spelen op kerstavond. Zo zijn we toch enigszins met elkaar verbonden.’

Er is dit jaar géén dienst in de Pauluskerk en de schaapskooi in Hijken.

Voor meer informatie zie de Facebookpagina ‘PG Beilen’ of www.pgbeilen.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe