Openingstijden van Milieustraat worden niet verruimd

Lange wachtrijen bij de Milieustraat. Marjan Zinger

Het college ziet geen noodzaak op zaterdag de openingstijden te verruimen van de gemeentelijke Milieustraat. Sinds corona komt het incidenteel voor dat de Milieustraat te maken heeft met piekdrukte en wachtrijen. Dit is vooral het geval op de zaterdag vlak voor sluitingstijd.

In de commissie Ruimte en Groen van 26 november werd door Arnoud Knoeff (D66) nadrukkelijk verzocht te kijken of de openingstijden op de zaterdag verruimd konden worden om lange wachtrijen te voorkomen.

Volgens het college ontstaan de wachtrijen vanwege corona. Er mogen slechts vier auto’s per keer op het bordes om te lossen, voorheen waren dat 10-12 auto’s. De doorstroom en het aantal klanten per uur is daardoor beperkt.

De incidentele wachtrijen, soms tot op de openbare weg, ontstaan vaak binnen het laatste uur voor sluitingstijd. In de uren ervoor is het vrij rustig op de milieustraat, zo is onderzocht.

De medewerkers proberen daarnaast wachtrijen op de weg, op verschillende manieren door aanpassingen op het terrein zelf, te voorkomen.

De bezoekersaantallen laten op zaterdag een redelijk stabiel beeld zien met enkele uitschieters naar boven en naar beneden. ‘De verwachting is dat een verruiming van de openingstijden leidt tot een verschuiving van de drukte naar een ander tijdstip,’ aldus het college. Ook andere milieustraten in Drenthe hebben hun openingstijden niet verruimd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe