Podia Midden Drenthe toont film Mones

Fotostill uit Mones. Fotostill

Podia Midden Drenthe toont woensdag 7 oktober de film Mones in Zaal Meursinge in Westerbork. De film begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.

Tickets: www.podiamiddendrenthe.nl

Vooraf genieten van een speciaal filmmenu? Dat kan ook. Reserveren is vereist: reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of bel 0593-331111.

De film Mones neemt de bezoeker mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Acht tienerguerilla’s houden de wacht bij een gegijzelde Amerikaanse dokter en een melkkoe. Wat aanvankelijk een spel lijkt, verandert door een onverwachte gebeurtenis in een mythische overlevingsstrijd. Voor de tienersoldaten op een Zuid-Amerikaanse hoogvlakte is hun opdracht aanvankelijk een soort feestje. De jonge rebellen lachen en stoeien en er hangt seksuele spanning in de lucht. Maar als hun melkkoe sterft en hun Amerikaanse gijzelaar probeert te ontsnappen, neemt het avontuur een grimmige wending. Deze mythische, wilde thriller over leiderschap en overlevingsdrang in een bijna buitenaards landschap is al vergeleken met Lord of the Flies en Apocalypse Now.

Op Sundance is de film onderscheiden met een Special Jury Award

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe