Rommelroute door Beilen daverend succes: ‘We hebben leuke spullen gezien’

De families Bouwmeester en de Jong (De Vonderkampen 106 en 102) deden ook goede zaken. Hugo Faber

Met ruim 260 deelnemers veranderde Beilen zaterdag in één grote rommelmarkt. Dit evenement werd een groot succes. Op een klein heftig buitje na werkte het weer ook mee en de sfeer was buitengewoon gemoedelijk.

Als je als koper alle stands en kraampjes wilde bezoeken dan had je een lange tocht voor de boeg, alles stond bij het eigen huis van de deelnemer uitgestald.

Aan de Sportlaan waren Jantje Bosker en Hillie Buisman aan de wandel, met de routekaart in de hand. De dames hadden al een rondje door Beilen West achter de rug en waren onder de indruk: ‘We hebben leuke spullen gezien en op één adres kregen we zelfs koffie aangeboden. Leuk hoor!’ Alhoewel hun tassen niet uitpuilden vertelden de dames toch wat leuke kleding en wat leesboekjes gescoord te hebben voor hun kleinkinderen.

De verschillende verkooppunten waren over het algemeen feestelijk aangekleed, met ballonnen en vlaggetjes. Had de één een echte kraam ingericht, een ander had een partytent tot zijn beschikking en weer een ander had wat kleden op de grond met daarop de tweedehandse spullen. Ook het aanbod was zeer gevarieerd, met kleding, meubeltjes, fietsen, boeken, cd’s en speelgoed.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe