SVWW wint moeizame wedstrijd

SVWW trok de winstpunten over de streep. Gerrit Boer

De handbalmeiden van SVWW traden zaterdagavond aan tegen het eerste elftal van HVC, in een lege sporthal in Wijster. SVWW speelde met name in de eerste helft een moeizame wedstrijd, maar trok wel aan het langste eind.

De dames van Gewoon Lekker Bier begonnen stroef en kregen geen grip op de aanvallen van HVC. Het eerste doelpunt werd gescoord door SVWW, maar de tegenstander had daar een snel antwoord op. Het scoreverloop was wisselend, beide partijen konden in die fase het verschil niet maken. Met doelpunten van Danielle Nijland en Sanne Meppelink werd de tussenstand van 5-5 bereikt. Hierna pakte de thuisploeg toch een wat grotere voorsprong en liep uit naar 8-5. HVC liet dit echter niet zomaar gebeuren en kwam knap terug, waardoor beide teams gingen rusten met een gelijke stand op het scorebord: 8-8.

De rust deed de dames van SVWW goed. SVWW kwam goed uit de kleedkamer, er werd sterk verdedigd. Ook liet de ploeg mooie aanvallende acties zien, waaruit Marije Heling en Annelies Mulder scoorden: 14-9. In het laatste deel van de wedstrijd waren de twee teams gelijkwaardig aan elkaar, de voorsprong kwam niet meer in gevaar. SVWW won uiteindelijk met 17-13 en heeft na drie competitieronden nog geen verliespunten.

Over twee weken staat de wedstrijd in en tegen Stiens op het programma.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe