Sinterklaas haalt tekeningen uit Beilen zelf op

Sinterklaas belt even met burgemeester Mieke Damsma. Organisatie Sinterklaas Beilen

Goed nieuws voor de jeugd in Beilen: Sinterklaas haalt de tekeningen van de kinderen zelf binnenkort even op uit Beilen. De locatie blijft even geheim, maar burgemeester Mieke Damsma heeft inmiddels een afspraak staan met de Sint.

De burgemeesters deden een oproep om zoveel mogelijk tekeningen voor Sinterklaas bij het gemeentehuis in te leveren. In Beilen staat op werkdagen de mooi versierde brievenbus voor het gemeentehuis. Burgemeester Mieke Damstra heeft beloofd dat deze allemaal bij Sinterklaas bezorgd worden.

Omdat het voor de burgemeester uit Beilen best ver reizen is naar het Sinterklaashuis in Soestdijk heeft Sinterklaas besloten ze zelf op te halen. De hele dag thuiswerken is best saai en een ritje naar Drenthe ziet hij wel zitten. Daarom heeft hij de burgemeester gebeld en gezegd dat hij zelf naar Beilen komt en hij neemt Werkpiet mee.

Tijdelijke werkkamer

Op 3 december om 16.00 uur brengt burgemeester Mieke Damstra de tekeningen naar de Sint, die voor deze gelegenheid een tijdelijke werkkamer gehuurd heeft in de omgeving van Beilen. Op de Facebook pagina van Sinterklaas Beilen wordt deze ontmoeting op 3 december live uitgezonden van 16.00 tot 17.00 uur. Vanaf nu is daar iedere dag een bericht of een filmpje van Sinterklaas te zien.

Ook beantwoorden Sinterklaas en Werkpiet vragen van de kinderen tijdens deze uitzending. Kinderen die vragen hebben kunnen die alvast via de chat op Facebook of via TikTok stellen. Ook tijdens de uitzending kunnen vragen gesteld worden.

Onder de ingeleverde tekeningen worden een aantal cadeaus verloot, beschikbaar gesteld door de Beiler ondernemers. Tijdens de uitzending maakt Sinterklaas samen met Werkpiet de winnaars bekend. Direct na de uitzending komen zij de prijs persoonlijk bij de kinderen langs brengen.

Kans maken op een bezoekje van de Sint bij kinderen thuis? Haal dan een kleurplaat bij de deelnemende winkels in het dorp, vanaf vrijdagmiddag 20 november liggen ze klaar. Kinderen mogen natuurlijk ook zelf een tekening maken. Lever deze in bij het gemeentehuis voor 3 december 12.00 uur, duidelijk voorzien van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.

Volg nu voor meer informatie de Sint op:

Facebook.com/SinterklaasBeilen2020 en vanaf 23 november op TikTok: @sinterklaasbeilen

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe