Sinterklaas stuurt zijn knechten naar Bovensmilde (en verrast de leden van de OFV)

Sinterklaas stuurde zijn allerbeste knechten naar Bovensmilde. OFV

Vanwege de landelijke coronaregels en omdat hijzelf ook in de risicogroep valt werkt Sinterklaas dit jaar vanuit het grote Pietenhuis. Daarom was het voor hem niet mogelijk om naar Bovensmilde te komen. Omdat hij de kinderen ook dit jaar wilde verrassen stuurde Sinterklaas zijn beste knechten zaterdag naar Bovensmilde.

Ook werden de senior leden van de Oranje Feest Vereniging niet vergeten. Zaterdagochtend brachten de Pieten deze leden een chocoladeletter. Vanaf 13.00 uur trokken de Pieten het dorp in om de kinderen die lid zijn van de vereniging te verrassen met een mooi cadeau, waarbij de ouders gevraagd werd om 1,5 meter afstand tot de Pieten te bewaren.

Tevens was er dit jaar een primeur, in de vorm van een roetveegpiet. Na het rondbrengen van de cadeaus vertelden de Pieten dat ze erg genoten hadden van alle blije gezichtjes.

Het bestuur van de Oranje Feest Vereniging is dan ook blij een bijdrage heeft kunnen leveren aan dit door Sinterklaas bedachte plan. Sint heeft overigens aangegeven dat hij zich erop verheugt alle kinderen van Bovensmilde volgend jaar weer te zien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe