'Sommige mensen barstten in tranen uit’ (kerstpakketten voor 133 minimagezinnen)

Voorzitter Arie de Bruijn overhandigt een pakket. Herma de Bruijn

Dit jaar zijn maar liefst 133 kerstpakketten door de vrijwilligers van Humanitas en de Rotary bezorgd aan minimagezinnen in de gemeente. De meeste kerken in Midden-Drenthe leverden een financiële bijdrage.

De actie werd gecoördineerd door Humanitas, die de cliënten van maatschappelijke instanties had uitgenodigd zich aan te melden voor een kerstpakket. Het betrof minimagezinnen die, omdat ze daarvoor niet (meer) in aanmerking komen, geen kerstpakket van de voedselbank kregen. Minima die het financieel erg moeilijk hebben en niet of nauwelijks de touwtjes aan elkaar kunnen knopen. Zij ontvingen een pakket met houdbare levensmiddelen, zodat zij ook iets extra’s hebben met de feestdagen. Voor kinderen tot 13 jaar werd ook een kerstcadeautje gegeven.

Ruim 15 jaar geleden namen Humanitas en de kerken in Midden-Drenthe het initiatief voor deze actie. ‘Deze mensen hebben het toch al zo moeilijk en geen werkgever of een andere relatie van wie ze een extraatje ontvangen in de dure decembermaand,’ vertelt Anneke Stevens, coördinator van deze actie. ‘Onze bezorgers kregen zulke dankbare reacties toen ze de pakketten afleverden. Sommige mensen barstten zelfs in tranen uit!’

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe