Stobberieders uit Witteveen goed gekleed op de atb

Deze mannen en vrouwen zijn blij met hun nieuwe kleding. Jeanet Smits

De leden van de Stobberieders uit Witteveen zijn in het nieuw gestoken.

De Stobberieders vond zijn oorsprong bij twee Witteveners. Zij spraken samen af om hard te lopen of te fietsen op de atb. De groep werd groter en er werd afgesproken zich te beperken tot het atb-en. Er werd een toepasselijke naam bedacht voor de groep, de Stobberieders, genoemd naar de Stobbeplas, een natuurven in het bos van Witteveen.

Elke zondag om 9.00 uur verzamelen de Stobberieders zich bij Thoes in’t Groen om vanuit daar een mooi route door Drenthe te fietsen. Onderweg wordt meestal tijd gemaakt voor een terrasje om een kopje koffie te drinken. Twee keer in het jaar wordt een fietsweekend gehouden, in Nederland en in het buitenland.

Eén van de fietsers ontwierp een prachtig fietstenue en hiervoor werden drie sponsoren gevonden, Thoes in’t Groen, B&B in’t Groen en Global Moving and Shipping.

De Stobberieders bestaat tegenwoordig uit zo’n 16 mannen en vrouwen uit Witteveen en omgeving. In het kader van de aangescherpte coronamaatregelen fietsen de Stobberieders nu even niet gezamenlijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe