Survivalvereniging is blij met nieuwe locatie

Wethouder Erjen Derks knoopt het eerste touw voor een 'swingover'-hindernis. Valtjemet Survivalrunners

Met het leggen van een knoop in een touw voor een swingover gaf wethouder Erjen Derks maandagmiddag het startsein voor de bouw van de nieuwe traininglocatie van survivalrunvereniging ‘Valtjemet Survivalrunners’. De trainingsbaan in Westerbork wordt verplaatst van de Elperstraat naar sportpark De Perkenslag.

Daarmee ontstaat op die locatie een ‘sporthart’, waar verschillende sporten beoefend kunnen worden. Voetbal, tennis en skateboarden kon je al aan de Perkenslag, nu wordt daar een immense Survivalrunbaan aan toegevoegd.

De nieuwe baan wordt in totaal 52 vakken groot. Deze vakken zijn verdeeld over drie constructies die weer met apenhangen met elkaar zijn verbonden. Een combihindernis door alle vakken gaat daarmee een enorme uitdaging worden.

Blij met nieuwe locatie

Voorzitter van Valtjemet Gerrie Mulder is blij met de nieuwe locatie: ‘De survivalsport groeit hard in Westerbork. Op deze locatie kunnen veel leden terecht. En het is natuurlijk prachtig om nu midden in het sporthart van Westerbork te trainen. Daarmee kunnen we profiteren van de faciliteiten van de verenigingen om ons heen en kunnen we een prachtige nieuwe oefenbaan neerzetten.’

‘Door de aanleg van de survivalbaan op De Perkenslag ontstaat een ‘sporthart’ in Westerbork’, aldus sportwethouder Erjen Derks. ‘In ons uitvoeringsprogramma hebben we aangegeven dat we graag willen meedenken en meewerken met de sportverenigingen in Westerbork over het realiseren van zo’n sporthart. Verschillende soorten sporten op één locatie biedt heel veel kansen. Voor de sportclubs maar ook bijvoorbeeld voor de scholen. En dan gaat het niet alleen over praktische zaken zoals het gezamenlijk gebruik van voorzieningen, maar ook om meer samenwerking tussen verenigingen. Op die manier kunnen verschillende sporten met elkaar en met het onderwijs verbonden worden.’

De verplaatsing van de survivalbaan was nodig door de aanpassingen die zijn gedaan aan de Brandenweg en omgeving. De verkeers- en parkeersituatie rondom de baan aan de Elperweg werden daardoor minder veilig. Voor de nieuwe locatie zijn verschillende alternatieven bekeken. Het sportpark De Perkenslag kwam als meest ideale uit de bus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe