Uitleenpunt van zorg- en welzijnsgoederen dreigt uit Beilen te verdwijnen

Het lenen van materialen kan sinds jaar en dag aan de Nassaukade. Pixabay

Sinds jaar en dag kunnen de inwoners in Midden-Drenthe terecht aan de Nassaukade in Beilen voor het lenen of huren van bijvoorbeeld een rolstoel, krukken of een postoel. Dat dreigt te verdwijnen. Anne Hut gaf een noodkreet af bij de Commissie Zorg en Welzijn.

Hut is één van de twee medewerkers die klanten te woord staan aan de Nassaukade 4 in Beilen. Voorheen was dat aan de overkant, maar toen de nieuwe vestiging van Welzijnswerk klaar was kreeg het uitleenpunt een plekje in de mooie ruime hal van dat gebouw.

Volgens Hut de ‘ideale plaats voor deze zorgvraag’, het gebouw heeft een mooie ruime hal en een parkeerplaats voor de deur.

Medipoint verzorgt de uitleen. Het gebruik was opgezegd met ingang van 1 september, maar dat is inmiddels opgeschoven naar 1 oktober. Hut krijgt de indruk dat Medipoint zich niet zo druk maakt en dat klanten ook wel naar Assen of Hoogeveen rijden als ze iets nodig zijn. Maar dat is tegen het zere been van Hut. Hij spant zich in om deze voorziening voor Beilen en Midden-Drenthe te behouden. Hij hoopt dan ook dat er een vervangende ruimte gevonden wordt of dat de uitleen alsnog mag blijven.

De commissie Zorg en Welzijn prees de betrokkenheid van de Hut, maar gaf ook aan weinig te kunnen doen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe