Uitleenpunt zorg- en welzijnsgoederen blijft waarschijnlijk behouden

De onderhandelingen voor een nieuwe locatie zijn in een vergevorderd stadium. Pixabay

Het uitleenpunt van Medipoint blijft nog even in het pand aan de Nassaukade in Beilen, totdat deze organisatie in een nieuwe locatie terecht kan. De onderhandelingen daarover zijn in een vergevorderd stadium.

Dat maakte Dennis Bouwman dinsdagavond bekend op vragen van Liesbeth Visser (GroenLinks).

Sinds jaar en dag kunnen de inwoners in Midden-Drenthe terecht aan de Nassaukade in Beilen voor het lenen of huren van bijvoorbeeld een rolstoel, krukken of een postoel. Dat dreigde te verdwijnen. Anne Hut gaf in september een noodkreet af in de Commissie Zorg en Welzijn.

Hut is één van de twee medewerkers die klanten te woord staan aan de Nassaukade 4 in Beilen. Voorheen was de uitleen aan de overkant, maar toen de nieuwe vestiging van Welzijnswerk klaar was kreeg het uitleenpunt een plekje in de mooie ruime hal van dat gebouw.

Volgens Hut de ‘ideale plaats voor deze zorgvraag’, het gebouw heeft een mooie ruime hal en een parkeerplaats voor de deur.

Medipoint verzorgt de uitleen. Het gebruik was opgezegd met ingang van 1 september, maar dat is inmiddels opgeschoven.

Liesbeth Visser was benieuwd naar de stand van zaken: ‘Komt er een vervangende locatie? Waar kunnen deze mensen terecht?’ Juist in deze coronatijden is het volgens Visser niet wenselijk om naar Assen te moeten voor hulpmiddelen.

Bouwman vertelde dat sinds Hut zijn betoog hield in de raadzaal er inspanning geleverd is door hemzelf en een ambtenaar: ‘Er is wekelijks contact over de vorderingen.’ Inmiddels zijn er vergevorderde gesprekken over een nieuwe locatie waarover deze week waarschijnlijk meer duidelijkheid komt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe