VKW erkent meerdere in koploper Hoogezand

Voetbal. Pixabay

Op een sportpark zonder publiek speelde VKW zondag de thuiswedstrijd tegen Hoogezand. De thuisploeg moest zijn meerdere erkennen in de ongeslagen koploper Hoogezand.

Hoogezand schoot uit de startblokken. In de tweede minuut onderschepte Justin Slor een verkeerde pass van VKW en scoorde beheerst de 0-1. Daarna golfde het spel op en neer, met diverse uitbraken aan beide kanten. VKW leek op gelijke hoogte te komen door Leon Santema, alleen werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd. Via een snelle uitbraak in de 36e minuut trok keeper Mulder aan de noodrem in het strafschopgebied. Dit leverde hem een gele kaart op en een strafschop tegen, deze werd beheerst ingeschoten door Heine Uuldriks. VKW beleefde op dat moment een mindere fase in de wedstrijd waar Hoogezand goed gebruik van maakte, Jimmy Anakotta scoorde 5 minuten voor rust de 0-3 binnen.

Meer grip

Na rust veranderde de het spelbeeld, VKW kreeg meer grip op de wedstrijd. In de 66e minuut kreeg VKW een omstreden penalty tegen, die wederom door Heine Uuldriks werd ingeschoten: 0-4. VKW pakte de draad weer op. Na een mooie individuele actie en goede afronding kwam VKW via Leon Santema op 1-4. VKW bleef druk zetten en Anjo Willems scoorde een kwartier voor tijd de 2-4. Dit was tevens de einduitslag.

Komende zondag mag VKW het opnieuw proberen, uit tegen Gomos in Norg.

menu