VKW incasseert drie punten tegen Roden

VKW volop in de aanval. Hugo Faber

Op een zonovergoten sportpark de Perkenslag hadden zich 250 toeschouwers verzameld om de start van de competitie mee te maken: VKW tegen Roden. Het werd een spannende wedstrijd met goed voetbal, waarbij VKW kreeg waar het recht op had: een overwinning.

De eerste kans was echter voor Roden. Slecht uitverdedigen bracht aanvoerder Wardenier alleen voor doelman Mulder, maar die schoot gehaast over. In de 12 e minuut was het raak aan de andere kant raak. Anjo Willems brak door over rechts en zijn voorzet werd beheerst door Jonas Nijland binnen geschoten (1-0). De Bos Incasso/Löff brigade bleef veel kansen creëren maar scoren is niet vanzelfsprekend voor VKW. Daarnaast redde doelman Oosterloo van Roden verschillende keren met een aantal katachtige reddingen. In de 35e minuut moest de geblesseerde Nijland eraf en hij werd vervangen door Uineken. Die liet direct van zich spreken door 2 minuten later al de paal te raken. Onverwacht viel in de 40 e minuut de 1-1. Roden plaatste een messcherpe counter en Robin van der Tuin scoorde. Toch kwam VKW voor rust nog op voorsprong. Werner Wijnholts leverde een puntgave voorzet af. Die werd door Leon Santema goed binnengeschoten: 2-1.

In de tweede helft aantrekkelijk voetbal met kansen voor beide doelen. De ‘actie van de dag’ viel in de 70 e minuut. Rechtsback Bart Bouwmeester dolde op de rechtervleugel twee verdedigers met een panna en zette Anjo Willems vrij voor die keeper: 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar Roden bleef gevaarlijk. In de 82e minuut verraste opnieuw Robin van der Tuin keeper Mulder (3-2) zodat het spannend bleef. Een vrije trap van Thijs Uineken kwam ook nog op de lat, zodat de eindstand 3-2 bleef. Al met een prima start voor VKW.

Komende zondag volgt de lastige uitwedstrijd tegen WVV.


Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe