VKW ligt uit de beker en richt zich nu op de competitie

Voetbal. Pixabay

VKW, de Bos-incasso/Löff brigade, is zaterdag in Haren uitgeschakeld voor de beker. Na de onnodige nederlaag tegen Pelikaan S moest van Gorecht gewonnen worden om de knock-out ronde te bereiken. Dat lukte niet.

VKW trad aan met een jong team omdat een aantal routiniers door vakantie en werk niet beschikbaar was. Zo moesten de tieners Lucas Bouwman, Leon Santema en Joris Ketelaar flink aan de bak om de ervaring te vervangen. Ze deden dat echter met verve.

Gorecht had met 6-0 gewonnen van Pelikaan S en 3-2 van Helpman zodat deze ploeg eigenlijk al zeker was van de volgende ronde. Toch gaf de thuisploeg alles en moest VKW alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Gedurende de wedstrijd kreeg VKW grote kansen, maar de keeper van Gorecht stopte alles. Keeper Mulder stond ook goed te keepen en de wedstrijd dreigde op 0-0 uit te lopen. Niets was echter minder waar. In de 85e minuut werd een schot van Gorecht van richting veranderd. De bal werd verkeerd beoordeeld door Mulder, die de bal door zijn handen liet glippen: 1-0. VKW zette nog even aan en scoorde vlak voor het eindsignaal met een kopbal van Anjo Willems de 1-1.

Pelikaan S won van Helpman en dus bleek een gelijkspel niet voldoende voor de volgende ronde in de beker. VKW kan zich nu volledig op de competitie richten, een thuiswedstrijd op 20 september tegen Roden.


menu