VKW verliest ruim van een gretig WVV

Voetbal. Pixabay

VKW speelde zondag de uitwedstrijd in Winschoten tegen WVV. VKW had een goede competitiestart door Roden te verslaan, terwijl WVV de eerste wedstrijd ruim verloor van kampioenskandidaat Sneek.

Het duel in de eerste helft werd net name uitgevochten op het middenveld, met als gevolg weinig kansen en veel balverlies. Het was WVV die de ban brak. Een hoge voorzet viel voor de voeten van Melvin Ubels, die van dichtbij hard binnenschoot: 1-0. In de 35e minuut brak VKW snel uit en spits Anjo Willems ging alleen op de keeper af. Die wist niets anders te doen dan hem te vloeren zodat een strafschop volgde. Deze werd beheerst door Willems zelf hoog in het doel geschoten: 1-1.

Na rust zette WVV direct druk en VKW kwam er niet meer uit. Het was dan ook opnieuw spits Melvin Ubels die de 2-1 en 3-1 liet aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch kwam de Löff/Bos incasso brigade weer in de wedstrijd. Werner Wijnholts werd na een goed opgezette aanval gelanceerd en zette strak en laag voor. Spits Willems was er als de kippen bij om de 3-2 binnen te tikken. Daarmee was de koek op voor VKW. Men miste de creativiteit van Jonas Nijland op het middenveld en te vaak moest de lange bal gehanteerd worden. Hierdoor kwam WVV direct weer in balbezit en liep makkelijk uit naar 5-2 met doelpunten van Jessy Velt en opnieuw Ubels.

Er zal zondag thuis tegen Hoogezand uit een ander vaatje getapt moeten worden om de punten in Westerbork te houden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe