VakantieXperts Beilen verdwijnt uit het straatbeeld in Beilen (en en gaat door in Hoogeveen)

Het voelt vreemd: voor de laatste keer de deur dicht doen. Eline Bakker

De coronapandemie raakt de reiswereld in al zijn geledingen. Anita Hoogenberg, eigenaar van VakantieXperts Beilen, heeft het moeilijke maar weloverwogen besluit genomen te stoppen met het reisbureau in Beilen.

Met ingang van 15 december worden de reeds gemaakte boekingen, uitgegeven coronavouchers, lopende verzekeringen en nieuw te boeken reizen overgedragen aan d-reizen te Hoogeveen locatie Hoofdstraat. Vaste medewerkster Karen Sluiter, al 17 jaar werkzaam in het reisbureau in Beilen, verhuist mee naar Hoogeveen om het vaste aanspreekpunt te blijven voor de klanten uit Beilen.

VakantieXperts en d-reizen werken al jaren samen als 1 bedrijf. D-reizen Hoogeveen won de afgelopen 2 jaren de titel ‘Beste reisbureau van Drenthe. Anita Hoogenberg heeft er het volste vertrouwen in dat haar collega Karen en de klanten zich er thuis gaan voelen. De klanten kunnen dezelfde service verwachten die ze in Beilen gewend waren.

Niet te vergelijken

De afgelopen maanden, vanaf het begin van de coronapandemie, waren niet te vergelijken met de normale werkzaamheden in een reisbureau. Moeten mededelen dat een vakantie niet doorgaat in plaats van de mensen een fijne reis te kunnen wensen ging het team van Beilen niet in de koude kleren zitten. Het naar tevredenheid afhandelen van ingetrokken reizen is het doel geweest in de afgelopen maanden.

Een reisbureau realiseert pas omzet als een geboekte reis daadwerkelijk is volbracht. Wordt een reis geannuleerd dan ontvangt een reisbureau, ondanks het geleverde werk, geen inkomsten. Gelukkig werd door de overheid wel tegemoet gekomen in de kosten, maar dit is niet toereikend. Helaas is het niet duidelijk wanneer weer gereisd kan en mag worden. ‘Soms moet je een moedig besluit nemen om de regie in handen te kunnen houden’, aldus Anita Hoogenberg.

Veel reizigers kwamen jaarlijks terug voor het boeken van hun vakantie. ‘Sommigen zelfs meerdere keren per jaar. Je bouwt een fijne band op,’ zo legt Anita uit. Het contact met de klanten is wat Anita het meest gaat missen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe