Veel muziek en kunst op VoorDoor

Repetitie voor VoorDoor. Godfried Westen

De jaarlijkse VoorDoor van het CultuurPodium Bovensmilde is dit jaar op zondag 11 oktober. Dit evenement stond oorspronkelijk gepland in mei, maar werd vanwege corona uitgesteld.

VoorDoor wordt gehouden als onderdeel van de Fakkelestafette van Welzijn Midden-Drenthe. Het vindt plaats in samenwerking met de Rijdende popschool en WijzijnBovensmilde. Er treden bands op van leerlingen van de basisscholen van Bovensmilde. De Rijdende Popschool heeft de begeleiding verzorgd. Ook deelnemers aan workshop De Click, eveneens verzorgd door de Rijdende Popschool, laten door henzelf gemaakte muziekstukken horen. Het koor van het buurtinfohuis treedt op en brengt onder andere een muziekstuk ten gehore in samenwerking met De Click.

Daarnaast maakt een veiling van kunstwerken deel uit van het programma. De kunstwerken zijn gemaakt door lokale kunstenaars.

De deur gaat zondag 11 oktober open om 14.30 uur. In verband met de corona-maatregelen is het programma aangepast. Ook is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Zoals gebruikelijk, mensen met klachten blijven thuis. Entree is gratis, aanmelding echter verplicht via onder vermelding van 11 oktober en aantal. Vol is vol en familie krijgt voorrang.

De organisatie verzorgt óf een livestream óf een opname achteraf. Het concert vindt plaats in het gerestaureerde monument aan de Hoofdweg 186 te Bovensmilde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe