Veel muziek en kunst op VoorDoor (met herstart van de Culturele Fakkelestafette)

De fakkel is in Bovensmilde. Ilse Koekoek

De jaarlijkse VoorDoor van het CultuurPodium Bovensmilde is dit jaar op zondag 11 oktober. Dit evenement stond oorspronkelijk gepland in mei, maar werd vanwege corona uitgesteld.

VoorDoor wordt gehouden als onderdeel van de Culturele Fakkelestafette van Welzijn Midden-Drenthe. Henk Wolbers van Dorpenoverleg bracht verleden week de fakkel naar Bovensmilde.

Het vindt plaats in samenwerking met de Rijdende popschool en WijzijnBovensmilde. Er treden bands op van leerlingen van de basisscholen van Bovensmilde, onder begeleiding van de Rijdende Popschool. Ook deelnemers aan workshop De Click, eveneens verzorgd door de Rijdende Popschool, laten door henzelf gemaakte muziekstukken horen. Het koor van het buurtinfohuis treedt op en brengt onder andere een muziekstuk ten gehore in samenwerking met De Click.

Daarnaast maakt een veiling van kunstwerken deel uit van het programma. De kunstwerken zijn gemaakt door lokale kunstenaars.

Digitale VoorDoor

Op zondag 11 oktober wordt een digitale VoorDoor gehouden. Op de websites van CultuurPodium Bovensmilde en WijZijnBovensmilde en via sociale media is het mogelijk om de voorstelling te volgen, hetgeen onderdeel is van de Culturele Fakkelestafette.

De uitvoeringen van dit project kwamen stil te liggen vanwege de coronamaatregelen en Bovensmilde is het eerste dorp dat dit weer oppakt. Hoewel het anders zal zijn dan vooraf gepland blijkt toch veel mogelijk. Ook staan de uitvoeringen van onder andere Hoogersmilde, Wijster, Spier en Elp nog op de planning. Tot aan de zomer van 2021 gaan nog zeven dorpen iets mooist realiseren in het kader van de Culturele Fakkelestafette.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe