Vinke Westerbork viert jubileum: klanten sparen voor een historisch album

V.l.n.r. Rick, Ingrid en Casper Vinke in hun winkel. Hugo Faber

Wie jarig is viert feest. In coronatijd is dat voor velen niet aan de orde, maar de familie Vinke wil het 25-jarig jubileum van Vinke Westerbork niet zomaar voorbij laten gaan. Dus bedachten Casper en Ingrid Vinke samen met zoon Rick een leuke actie voor hun klanten.

Klanten kunnen namelijk vanaf 5 oktober sparen voor een historisch album. Samen met de Historische Vereniging Westerbork is een boek ontwikkeld, met beelden uit de geschiedenis van de voormalige gemeente Westerbork. Klanten krijgen bij elke tien euro een setje plaatjes, die in dit boek een plekje kunnen krijgen. Een écht collectors item dus.

Het boek biedt ruimte aan 10 hoofdstukken, met in totaal ruim 200 plaatjes. ‘We zijn er blij mee. Vanwege het jubileum wilden we iets bijzonders doen voor onze klanten’, zegt jubilaris Casper Vinke, die uit een écht ondernemersgezin komt. Vader Vinke runde een horecagelegenheid en was slager, moeder Vinke was de drijvende kracht in de plaatselijke supermarkt in Erica. Geen wonder dus dat ook de jonge Casper besmet werd met het ondernemersvirus. Hij werd slager in de Service Super van zijn ouders.

25 jaar

Uiteindelijk nam Casper de winkel over van zijn ouders en toen bleek dat hij niet kon uitbreiden in Erica keek de ondernemer om zich heen. Zijn oog viel op het mooie Westerbork, 4 oktober is het precies 25 jaar geleden dat de Boer Supermarkt opende. De Boer Supermarkt werd Super de Boer en daarna C1000. Sinds vijf jaar runt de familie de Jumbo aan het BG van Weezelplein.

Zoon Rick heeft zijn sporen inmiddels ook in de supermarktbranche verdiend. Als vijftienjarige kreeg hij een baantje bij zijn vader in de winkel, die hem op zijn achttiende ontsloeg. Rick spreidde zijn vleugels uit en deed ruime ervaring op bij andere ondernemers en rondde een studie af als bedrijfsleider. Op zijn 23e kwam hij terug in de winkel van zijn ouders, zes jaar later deed hij ervaring op als bedrijfsleider bij een ander Jumbo filiaal en op een haar na, corona gooit roet in het eten, heeft Rick zijn ondernemersopleiding afgerond. Inmiddels is hij toegetreden tot de familie VOF en is dus mede-eigenaar van Vinke Westerbork.

Assortiment

Er is dus het één en ander veranderd binnen het bedrijf, maar in 25 jaar is dat niet het enige: ‘De digitalisering deed volop zijn intrede’, zo vertelt Casper Vinke, ‘en inmiddels hebben we een winkel met een verkoopvloeroppervlak van 1100 vierkante meter. Het assortiment is dus vele malen groter geworden.’

De familie Vinke heeft in de loop der jaren ook prijzen binnengehaald. Rick: ‘We waren al eens de beste supermarkt van Drenthe en in het eerste jaar van Jumbo eindigden we in de top 10 van Nederland.’ Casper is blij met de warme deken van Jumbo: ‘Jumbo collega’s zijn heel loyaal.’ En zo ervaren Casper en Rick dat ook van hun personeel: ‘We hebben een leuke ploeg mensen aan het werk. Er heerst een fijne sfeer en dat is belangrijk. Wij doen ons best voor hen en zij zijn goed voor ons.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe