Vitesse boekt een taaie winst

Korfbal. Pixabay


Korfbalclub Vitesse speelde zaterdag een moeizame wedstrijd tegen het stugge, maar moeilijk scorende Veenwouden. De Beilenaren wonnen met twee punten verschil.

Na de openingsgoal van Annelies Wolbrink liep Vitesse even achter de feiten aan en kwam op achterstand. Daarna trok Vitesse de teugels aan en maakte een prachtige serie van 5 doelpunten van Marijn Heegen, Rolf Kerkhove en Beau Eggens. Omdat veel kansen werden gemist leverde dit een bescheiden ruststand op van 7-3.

Simon Guichelaar scoorde uit een slimme omdraaibal de 8-4. Rolf Kerkhove en Beau Eggens scoorden nog uit een afstandsschot en een vrije bal: 10-5. Daarna werd het voor de Beilenaren een kwestie van punten binnenhalen. Dit gebeurde door fel te knokken voor iedere bal. Hoewel het spel er aan beide kanten niet beter op werd, had de wedstrijd ruim voldoende amusementswaarde. De gasten kwamen dichterbij door een serie van 3 doelpunten, maar de voorsprong van Vitesse was groot genoeg: 10-8.
Komende zaterdag om 16:00 uur staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen WWC uit Mantgum op het programma. Als Vitesse een positief resultaat behaalt liggen de kansen op een topklassering weer helemaal open.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe