Vitesse is niet opgewassen tegen WWC

Korfbal. Pixabay

Vitesse speelde zaterdag tegen een zeer efficiënt spelend WWC een redelijke wedstrijd. Redelijk spel was echter niet genoeg, de Beilenaren verloren ruim.

Tot 4-4 was de wedstrijd in evenwicht. Daarna kende de verdediging van de Beilenaren even een slappere periode waardoor de gasten konden scoren en uitliepen naar 4-7. Door een slimme vrije bal van Beau Eggens en een afstandsschot van Rolf Kerkhove kwam de thuisploeg weer dichterbij en was de wedstrijd weer open. De concurrenten uit Mantgumer bleken een paar technisch uitmuntende schutters te hebben. Trefzeker schoten zij Vitesse naar vijf punten achterstand. Twee goals van Simon Guichelaar en Alex Bijmolt hielden de achterstand bij rust behapbaar: 8-14.

Hoewel Vitesse de afgelopen tijd een paar mooie overwinningen boekte, miste het zaterdag scherpte. Vitesse miste een strafworp en enkele andere kansen waardoor de gasten uitliepen naar een 8-17 voorsprong. Annelies Wolbrink pakte met een kleine kans onder de korf het negende punt. In deze fase van de wedstrijd leek het alsof Vitesse het hoofd liet hangen. Ondanks enkele wissels verloor Vitesse uiteindelijk met 13-25. Zaterdag 3 oktober speelt Vitesse uit tegen Stadskanaal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe