Vitesse verliest nipt van Stadskanaal

DOS'46 verloor kansloos tegen KZ. Foto Pixabay

Vitesse liet zaterdag een goede wedstrijd zien in Stadskanaal. Ondanks dat er nipt verloren werd was de trainer tevreden over het getoonde spel.

De Beiler korfballers keken al vlot tegen een 4-0 achterstand aan. Rolf Kerkhove maakte de twee openingstreffers voor Vitesse. Vitesse creëerde wel kansen maar maakte die niet af, het gat in de eerste helft kon niet gedicht worden.

De Beilenaren kwamen wel beter in de wedstrijd. Marjan Weggen kwam als een diesel op stoom en nam haar vak bij de hand met enkele fraaie treffers en goed leidinggeven.
Na rust speelde Robbin Dolsma zo goed dat zijn vakgenoot Marijn Heegen een aantal keer fraai kon scoren van afstand. Vitesse knokte zich terug in de wedstrijd en nam zelfs een voorsprong van twee punten met nog maar zeven minuten op de klok. Vitesse miste vervolgens enkele grote kansen en na een paar ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter scoorde Stadkanaal in de slotfase nog drie keer.
Vitesse knokte goed door en had in de laatste seconden nog kans op de gelijkmaker. Deze kans ging verloren en zo bleven de punten achter in Stadskanaal: 19-18.

Komende zondag speelt Vitesse thuis zonder publiek tegen SDO uit Schoonoord.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe