Vitesse wint wervelend duel

Korfbal. Pixabay

De onderlinge wedstrijd Zunobri tegen Vitesse werd na een spannende strijd in het voordeel van de Beilenaren beslist.

In de beginfase was het voor Zunobri en Vitesse nog aftasten. Sanne Koobs zette het eerste punt voor Vitesse op het bord. Na het vierde punt van Vitesse begon het spel lekker te lopen en gingen de Beilenaren met een royale 6-10 ruststand de kleedkamers in.

Na rust een ontketend Zuidhorn, met een sterk tegenoffensief waardoor de voorsprong slonk tot slechts een punt: 9-10. Een doelpunt van de sterk spelende Marijn Heegen en twee doelpunten van Annelies Wolbrink herstelden de vier punten voorsprong. Beide ploegen lieten fanatieke maar sportieve acties zien. Zowel Beau Eggens als Irem de Jong profiteerden van de vermoeidheid van de tegenstander en scoorden. En zo liep Vitesse weer uit. In de slotfase dreigde het alsnog mis te gaan en de Groningers kwamen weer helemaal terug in de wedstrijd. Net op het punt dat Thomas Makken klaar stond om Simon Guichelaar te vervangen, herpakte Simon zich en scoorde twee keer achter elkaar. En zo sleepte Vitesse de volle winst binnen: 18-19.

Los van de winst was coach Baas nog het meest tevreden over de getoonde strijdbaarheid van de Beilenaren met de evenwichtige teamprestatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe