Volleybaldames van Smash trekken moeizame overwinning over de streep

De Beiler volleybaldames Smash D1 Smash

Smash Beilen DS1 speelde vrijdagavond de eerste wedstrijd zonder fysiek publiek tegen Animo’68 DS2. De livestream via het Facebook-account van Smash Beilen DS1 trok daarentegen veel online publiek. Uiteindelijk trokken de volleybaldames uit Beilen een moeizame overwinning over de streep.

Beide ploegen kennen elkaar goed en Smash wist dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. Smash begon vastberaden en kwam in de eerste set op zes punten voorsprong. Door een foutenfestival aan de kant van Smash kwam Animo’68 terug in de wedstrijd. Uiteindelijk trok Animo’68 nipt aan het langste eind: 23-25.

In de tweede set gingen beide ploegen lange tijd gelijk op. Na een zenuwslopende eindrace, waarbij beide ploegen voldoende kansen kregen een matchpoint te maken, trok Smash deze set aan het langste eind: 29-27.

In de derde set begonnen de dames uit Beilen zoals ze de tweede set geëindigd waren. Met een hoge service druk, nette set ups en een hoog scorend vermogen was Smash vastberaden de punten in Beilen te houden. Met een korte service beurt probeerde Animo’68 zich nog terug te knokken, maar Smash was te sterk: 25-10.

Om de punten in Beilen te houden was het noodzakelijk om ook de beruchte vierde set te winnen. De set begon moeizaam. De pass was niet volledig onder controle en ook aan het net werden slordige foutjes gemaakt, hierdoor liep Smash een achterstand van 13-18 op. Vervolgens werd de service druk weer opgevoerd, de power bij het net was weer terug en de prikballetjes werden weer netjes weggelegd bij de tegenstander. Smash knokte zich terug tot 18-18. Jorien Vos serveerde vervolgens met een hoge service druk Smash naar de setwinst: 25-18

Dit resulteerde in een 3-1 overwinning voor de volleybaldames van Smash Beilen DS1.

Omdat het de week van de scheidsrechter was werd de scheidsrechter van de avond bedankt met een klein geschenk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe