Volop activiteiten in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek: En toen?

Martine Letterie heeft veel boeken geschreven over de oorlog voor kinderen en daarover kan ze prachtig vertellen over deze boeken. Sake Elzinga

De bibliotheken in Midden-Drenthe staan tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot 11 oktober) in het teken van En toen? Kinderen duiken deze week de geschiedenis is.

Ook in de bibliotheek is daarom van alles te doen en te zien: van activiteiten tot de tentoonstelling Kinderen met een ster.

In de bibliotheek Smilde is een knutselmiddag met als thema: En toen? De kinderen gaan een kasteel knutselen, foto’s maken met het green screen en nog veel meer! Alle kinderen zijn van harte welkom, maar wel graag aanmelden via de website van de bibliotheek.

Natuurlijk kunnen kinderen ook heel veel boeken met als thema geschiedenis lenen.

Kindercollegetour met Martine Letterie

Martine Letterie heeft veel boeken geschreven over de oorlog voor leerlingen van de basisschool. Daarnaast kan ze prachtig vertellen over deze boeken. In de Kinderboekenweek komt ze speciaal naar de bibliotheken in Drenthe om aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar oud te vertellen over haar boeken die gaan over de Tweede Wereldoorlog. Dit kindercollege duurt ongeveer een uur.

Iedereen wordt verzocht zich van tevoren aan te melden via de website van de bibliotheek Beilen. In verband met Covid-19 is de lezing is helaas niet toegankelijk voor volwassenen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe