VoorDoor is digitaal te zien en te beluisteren

Optreden van VoorDoor in de Waterstaatskerk. Godfried Westen

De jaarlijkse VoorDoor van CultuurPodium Bovensmilde is dit jaar digitaal op zondag 11 oktober. Dit evenement stond oorspronkelijk gepland in mei, maar werd vanwege corona uitgesteld. De opnames voor deze digitale bijeenkomst waren vrijdagmiddag.

VoorDoor is onderdeel van de Culturele Fakkelestafette van Welzijn Midden-Drenthe. Henk Wolbers van Dorpenoverleg bracht verleden week de fakkel naar Bovensmilde.

Het publiek luistert zondagmiddag naar bands van leerlingen van de basisscholen van Bovensmilde, onder begeleiding van de Rijdende Popschool. Ook deelnemers aan workshop De Click, eveneens verzorgd door de Rijdende Popschool, zijn te horen met door henzelf gemaakte muziekstukken.

Op zondag 11 oktober (15.00 uur) is de digitale VoorDoor te beluisteren. Op de websites van CultuurPodium Bovensmilde en WijZijnBovensmilde en via sociale media is het mogelijk de voorstelling te volgen, hetgeen onderdeel is van de Culturele Fakkelestafette.

De uitvoeringen van dit project kwamen stil te liggen vanwege de coronamaatregelen en Bovensmilde is het eerste dorp dat dit weer oppakt. Er staan nog uitvoeringen van onder andere Hoogersmilde, Wijster, Spier en Elp op de planning. Tot aan de zomer van 2021 gaan nog zeven dorpen iets mooist realiseren in het kader van de Fakkelestafette.

Godfried Westen kreeg namens de organisatie vrijdagmiddag uit handen van Ger Steenbergen van Dorpenoverleg Midden-Drenthe een aandenken aan deze Culturele Fakkelestafette.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe