Wachtrijen bij Milieustraat wekken ergernis op

De rij wachtenden komt weer even in beweging. Marjan Zinger / NDC

Wederom grote drukte op de Milieustraat zaterdag aan het eind van de ochtend. Auto’s stonden op de weg aan beide kanten te wachten voordat ze de oprit naar de Milieustraat op konden. Onder de wachtenden Hennie de Vries.

Ze moet een karretje groen voor haar schoonouders naar de Milieustraat brengen: ‘Ik werk net als mijn partner vijf dagen in de week en dan kunnen we dergelijke klusjes alleen maar in het weekend doen. Ik sta hier al een kwartier te wachten. Ik was echter al gewaarschuwd door mijn schoonouders die vertelden dat het op zaterdag altijd druk is.’

Hierover werd ook in de commissie Ruimte en Groen vragen gesteld. Arnoud Knoeff (D66) stelde voor de openingstijden op zaterdag te verruimen. Gezien de structurele drukte op zaterdag en met het oog op de verkeersveiligheid was dat volgens hem geen overbodige luxe. Verantwoordelijk wethouder Erjen Derks wist zich te herinneren dat ook in het voorjaar 2020 hierover al eens gesproken was. Hij moest echter erkennen dat hij het antwoord van destijds niet meer voor de bril had. Derks gaat intern informeren, waarna Knoeff zijn antwoord krijgt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe