Wantrouwen is groot. Toekomst Speelstad Oranje op de politieke agenda

Het park van Hennie van der Most in Oranje. Gerben Krolis (archief)

De onrust over de toekomstplannen van Hennie en Paula van der Most inzake Speelstad Oranje steekt af en toe de kop op in het dorp. Het wantrouwen is groot. Dat wordt ook erkend door de politiek.

Tijdens de commissievergadering werden vragen gesteld naar aanleiding van een brief van een bezorgde inwoner. De familie Van der Most heeft enige tijd geleden een gesprek gehad op het gemeentehuis en toelichting gegeven op hun plannen.

Jan Jonker (Gemeentebelangen Midden-Drenthe) is benieuwd naar het vervolg en hoopt dat er iets gerealiseerd wordt waar iedereen mee uit de voeten kan.

Burgemeester Mieke Damsma: ‘ We hebben gevraagd naar de haalbaarheid van de plannen en naar een businesscase. We wachten af wat er verder gebeurd.’ Dat nam de zorgen van de politici niet weg. Gert Jan Bent (CU) vond deze houding veel te afwachtend: ‘Wekt u geen verwachtingen? Is het niet verstandig om met elkaar na te denken wat we willen met dit park?’

Henk van der Beek (GroenLinks) wantrouwt eveneens de goede bedoelingen van de ondernemer. Bent was niet gerustgesteld en met instemming van andere politici is gevraagd de toekomst van Speelstad Oranje op de agenda te zetten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe