Welzijn Midden-Drenthe is op zoek naar gezondheidsambassadeurs in Beilen

Welzijn is op zoek naar vrijwilligers met belangstelling voor gezondheid. Pixabay

Welzijn Midden-Drenthe is op zoek naar gezondheidsambassadeurs in Beilen. Binnenkort gaat (vanuit team Gezond in Midden-Drenthe) daar het project gezondheidsambassadeurs van start. Als gezondheidsambassadeur gaan vrijwilligers in eigen straat, buurt, wijk of dorp aan de slag met het verbeteren van de gezondheid in hun eigen omgeving.

Wie meedoet volgt samen met andere deelnemers eerst een training. In die training komen allemaal verschillende onderwerpen aan bod, zoals aandacht voor positieve gezondheid. Ook worden plannen gemaakt hoe in de eigen omgeving de gezondheid verbeterd kan worden. Na deze training gaan de ambassadeurs aan de slag met het realiseren van de plannen.

Erik Doezeman is kartrekker van dit project en is enthousiast: ‘De deelnemers komen vijf keer bij elkaar. Hopelijk fysiek, maar anders op een digitale manier. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we nader in op het onderwerp gezondheid, gericht op kennis, omgeving, organisaties, vaardigheden, (eigen) ervaringen, en dergelijke.’ Het model Positieve Gezondheid is leidend ( https://iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/ ).

Iedere aspirant ambassadeur gaat op zoek naar de intrinsieke motivatie om aan de slag te gaan. Doezeman: ‘Mocht het zo zijn dat er koppeltjes ontstaan omdat onderwerpen overeen komen, dan is dat natuurlijk ook prima. De groep gaat ook aan de slag om tijdens deze vijf bijeenkomsten samen een activiteit te ontwikkelen in de wijk/buurt.’

Het project maakt onderdeel uit van Gezond in Midden-Drenthe, waar veel expertise is en die desgewenst een bijdrage kan leveren.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden of informative krijgen bij Erik Doezeman, e.doezeman@welzijnswerkmd.nl of 06 – 25638182.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe
menu