Witteveense Boys verliest twee punten

Witteveen leverde een comfortabele voorsprong in. Roel Seele

Witteveense Boys verspeelde aan Alteveer twee punten zondag op sportpark De Roskamp. De thuisploeg leverde namelijk een comfortabele 2-0 voorsprong in.

Na 8 minuten stond de 2-0 al op het scorebord na goals van Bob Seele en Remon de Koning. Witteveen verzuimde vervolgens door te drukken en liet Alteveer geloven dat er nog wat te halen viel. Dit gevoel werd sterker nadat Alteveer de 2-1 tegen de touwen schoot.

Witteveense Boys bleef de aanval zoeken in de hoop zo de wedstrijd alsnog in het slot te gooien. De voorzetten waren echter matig. In het voetbal geldt dan een wet die zegt: ‘Als je zelf niet scoort, dan scoort je tegenstander’ en dat was ook zondagmiddag zo. Een fout achterin zorgde ervoor dat de aanvaller van Alteveer één op één tegenover keeper Woering kwam te staan. Deze keerde de bal, maar de aanvaller viel en toen volgde een rode kaart en een strafschop. Mike Doldersum keerde de strafschop nog bijna, maar de 2-2 stond op het bord.

Witteveen bleef nog wel de aanval zoeken, maar dat leverde geen grote kansen op. Alleen een inzet van Niels Huizing raakte de paal nog. De eindstand werd bepaald op 2-2 en daarmee verloren de Witteveners twee belangrijke punten en won Alteveer er een.

Komende zondag speelt Witteveense Boys tegen DWZ in Stadskanaal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Krant van Midden Drenthe