Aangescherpte coronamaatregelen: Oosterhaar Energiek en het Repair Café Haren passen zich aan

Breng je energieconsumptie omlaag met de Energie Coach van Oosterhaar Energiek. Foto: Pixabay

De twee doorlopende projecten van Transition Town Haren: Oosterhaar Energiek en het Repair Café Haren, passen zich aan aan de verscherpte coronamaatregelen.

Transition Town Haren is één van de Nederlandse Transition Towns. Transition Towns versterken lokale bewoners en groepen, die zelf aan de slag willen gaan om hun manier van wonen, eten, werken en leven meer duurzaam te maken.

Oosterhaar Energiek geeft energieadvies aan de bewoners van Oosterhaar in Haren.

Warmtebeeldactie buitenkant woning

De gratis warmtebeeldactie van de binnenkant van de woning kan de komende winter door de coronacrisis niet plaatsvinden, maar bewoners van Oosterhaar kunnen zich wél aanmelden voor gratis warmtebeelden van de buitenkant van de woning.

Als je hiervoor belangstelling hebt kan je mailen naar oosterhaarenergiek@gmail.com. Een optie om de binnenkant ook mee te nemen, mocht de Coronamaatregelen weer versoepelen, behoort tot de mogelijkheden.

Energieconsumptie

Voor de bewoners die hun energieconsumptie willen verlagen is er de mogelijkheid om on-line een Energie Coach te raadplegen. Neem hiervoor ook contact op via oosterhaarenergiek@gmail.com. Stel al je vragen over energie, energiebesparing in huis en het zelf duurzaam opwekken van energie.

Reparaties tijdens coronacrisis

Bij wijze van experiment is het Repair Café Haren in juli begonnen met het repareren van kapotte apparatuur bij de reparateurs thuis. Dit initiatief is een succes en wordt doorgezet.

Heb je iets te repareren? Meld je dan aan via repaircafeharen@gmail.com. Stuur een foto van het kapotte apparaat mee én de details van het probleem. Klanten brengen zelf het kapotte apparaat naar de reparateur en halen het ook weer op, ongeacht of de reparatie geslaagd is of niet.

Voor meer informatie over Transition Town Haren kun je een mail sturen naar transitiontownharen@gmail.com.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad