Autobedrijf De Groot verdwijnt uit Haren, maar gaat verder in Roden

Autobedrijf De Groot aan de Rijksstraatweg in Haren. Foto: Kirsten van der Weide

Een vertrouwt gezicht verdwijnt deze week uit het straatbeeld van Haren. Autobedrijf De Groot aan de Rijksstraatweg verhuist ‘noodgedwongen’ naar Roden, waar het autobedrijf volgende week zijn deuren opent.

„De verhuizing naar Roden was niet de eerste keuze”, laat Jan Feijen van autobedrijf De Groot weten. Feijen: „In 2008 hebben we de huur van de locatie in Haren overgenomen van de familie Postema-De Groot. Anderhalf jaar geleden hebben zij deze locatie verkocht aan een projectontwikkelaar. We hebben natuurlijk een bepaalde periode een opzegtermijn, maar als een locatie eindig is dan wil je natuurlijk door. We hebben gekeken in Haren en omgeving naar beschikbare ruimte, maar helaas liep dat op niks uit. Toen werd het Roden.”

Terug naar waar het begon

Feijen: „In 1984 is mijn opa in Roden gestart met het Volvo dealerschap. In 2008 is het toen verkocht en sindsdien zit er op de locatie geen autobedrijf meer. Nu hebben we het terug kunnen kopen, het is weer in ons bezit.”

„De verhuizing kost klanten, maar brengt ook nieuwe klanten”, zegt Feijen. Om de bestaande klanten tegemoet te komen heeft autobedrijf De Groot een Onderhoud- en reparatieservice aan huis en een Haal- en brengservice in het leven geroepen. „We maken de afstand zo klein mogelijk. De toekomst moet echter uitwijzen of dit werkt voor onze bestaande klanten”, licht Feijen toe.

Familiebedrijf

Jan Feijen vormt samen met zijn schoonvader Bert de Groot en andere familieleden een echt familiebedrijf met een mooie geschiedenis én weer een mooie toekomst in Roden. Met de verhuizing naar Roden is de cirkel weer rond.

Meer informatie over Autobedrijf de Groot vind je op www.degrootharen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad