Beachweek Haren van start: Raadhuisplein omgetoverd tot zonnig beachveld

Beachweek Haren van start met een smash van Dennis Borst. Foto: Stef Steneker

Wethouder Sport van de gemeente Groningen, Inge Jongman, opende de Beachweek in Haren op vrijdagochtend 18 september. De start van de Beachweek viel samen met start tevens de Nationale Sportweek. Dennis Borst gaf met een harde smash op de openingsdag het startsein.

De Beachweek ging vervolgens van start met een gymles voor een groep van een Harener basisschool. Het is inmiddels de 5e editie van het evenement, waarbij het Raadhuisplein van Haren van 18 t/m 25 september wordt omgetoverd tot een groot beachveld waar een week lang sport- en beweegactiviteiten worden aangeboden door onder andere lokale sportaanbieders voor diverse doelgroepen.

Bewegen en sporten in het mulle zand

Sportconsulent Huis van de Sport Groningen Bas Veldman: „We houden ons aan de richtlijnen van de RIVM tijdens de Beachweek en hebben verschillende maatregelen getroffen om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Het is fijn dat de gymlessen van de basisscholen op deze manier buiten kunnen plaatsvinden. Na de smash van Dennis Borst vonden er op het beachveld veel gymlessen, instuiven van Sportcoaches en voetbaltrainingen plaats. In het weekend waren er beweeglessen met onder andere voetbal van Jan Freestyle, een kids bootcamp, yoga, volleybal, frisbee en vrij spelen. Op zaterdagochtend was er zelfs een les peuter- en kleutergym.”

Tijdens de Beachweek worden er verschillende activiteiten voor jong en oud aangeboden en vindt plaats van 18 t/m/ 25 september. Voor meer informatie en aanmelden zie www.sportcoachharen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad