Boheemse sferen met Les Bohèmes: feestelijke première in De Twee Provinciën in Haren

Les Bohèmes, met v.l.n.r Eric Bergsma, Oeds Bouwsma, Femke Wolthuis en Evert Scholten. Foto: Stef Steneker

De première van Les Bohèmes op zondagmiddag 30 augustus in De Twee Provinciën in Haren was volledig uitverkocht. De formatie werd enthousiast ontvangen door het publiek.

Les Bohèmes speelt zigeunermuziek, jazz, Franse chansons en alles wat daar op lijkt of een combinatie van is, zoals Hot Club de France. Wolthuis zong in al die talen, van Hongaars en Russisch tot Frans en Italiaans. Het publiek werd verblijd met een Roemeense traditional en muziek van onder meer Gilbert Bécaud, Edith Piaf, Antônio Carlos Jobim, Vaya Con Dios, Leo Ferré, Ray Evans en Oscar Peterson.

De formatie bestaat naast zangeres Femke Wolthuis uit pianist Eric Bersma, gitarist Evert Scholten en contrabassist Oeds Bouwsma.

Een groot avontuur

Wolthuis: „Het was een geweldige middag. Natuurlijk ben je gespannen, omdat het een première is. Dat betekent dat het toch echt de eerste keer is dat je al je ideeën voor het publiek ten gehoren brengt. Een groot avontuur. Er was een mooie energie en iedereen had er heel veel zin in, en daardoor was het vanaf de eerste noot toch ontspannen. Het gevarieerde repertoire werd zeer gewaardeerd. Uiteindelijk klapte en zong iedereen mee. Het werd een waar feestje (iedereen bleef keurig aan de tafel zitten, hoor). Ik ben er trots op dat ik met zulke goede musici mag spelen!”

De première zou eerst plaatsvinden op 29 maart, maar de coronacrisis stak hier een stokje voor. Zangeres Femke Wolthuis is oud-Harense (Harendermolen).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad