De Casanova's verleiden publiek tijdens openingsconcert in dorpskerk Noordlaren

Openingsconcert Noordlaren Muziek met De Casanova's. Foto: Stef Steneker

Noordlaren Muziek presteerde zondagochtend 4 oktober het openingsconcert in de Bartholomeuskerk in Noordlaren. De Casanova’s brachten een gevarieerd programma ten gehore.

Noordlaren Muziek heeft de afgelopen zomer niet stilgezeten. Zij beloofden zeven concerten in het komende seizoen, maar dat was in deze tijden gemakkelijker gezegd dan gedaan. Noordlaren Muziek had gelukkig toestemming van de Veiligheidsregio Groningen gekregen zodat het openingsconcert doorgang kon vinden.

Mét Groninger tongval

Het publiek liet zich verleiden door de luisterverhalen en de swingende muziek van De Casanova’s. Harry Niehof, Jaap Stegeman en Inki de Jonge combineren Amerikaans-Italiaanse rhythm & blues, eigen songs over de Noordelijke vlakten en krantencolumns over de zwarte romantiek van de stad.

Er mochten 30 bezoekers aanwezig zijn bij het concert. 30 bezoekers, in plaats van 50, 60, 70 of nog meer, kan eigenlijk niet uit liet Noordlaren Muziek weten. Zodoende werd ter compensatie de entreeprijs met 2.50 euro verhoogd. Dit is niet toereikend, maar met hulp en sponsoring hoopt Noordlaren Muziek dit jaar door te komen.

Voor binnenkomst in de kerk werden mondkapjes uitgereikt. Bezoekers droegen deze terwijl zij zich naar hun plaats begaven. Tijdens het concert mochten de mondkapjes af. Ondanks alle strenge maatregelen omtrent Covid-19, genoot het publiek volop van De Casanova’s.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad