Elke zaterdag weer inzameling van kleding in buurthuis De Mellenshorst in Haren

De herfst- en wintercollectie hangt klaar bij Kledingbank Maxima en Dress for Success in Hoogezand-Sappemeer. Foto: Henk Slagter

De wekelijkse inzameling van kleding voor Kledingbank Maxima en Dress for Success start op zaterdag 5 september in Buurthuis De Mellenshorst in Haren.

Maxima is een winkel voor mensen met een uitkering die er gratis kunnen winkelen; een modezaak zonder kassa. Bezoekers tonen de specificatie van de uitkering en ontvangen dan een kledingkaart waarmee 15 verschillende stuks kleding kunnen worden uitgezocht en gepast.

Van minima naar maxima

Maxima is een vrijwilligersorganisatie met als doel mensen uit de doelgroep een stap verder te helpen op de weg van minima naar maxima. Inmiddels zijn er in de provincie al zeven Kledingbanken Maxima volgens hetzelfde concept. Elk half jaar komen er meer dan 7000 bezoekers voor de zomer- en voor de wintercollectie. Vanaf Torion rijdt maandelijks een bus met Hareners naar Maxima om te gaan winkelen.

Dress for Succes

Mensen uit de doelgroep die aan het solliciteren zijn, worden door de gemeenten doorverwezen naar Dress for Success om een gratis set kleding voor het sollicitatiegesprek uit te kiezen. Er is een één op één kleedsessie van ongeveer anderhalf uur inclusief presentatietips. De vrijwilligers van Dress for Success zijn getraind in het adviseren bij de keuze van sollicitatiekleding. Maxima en Dress for Succes zitten samen onder één dak in Hoogezand-Sappemeer.

Jouw kleding is dus van harte welkom. In verband met de veiligheid in coronatijd kan slechts één persoon tegelijk naar binnen in buurthuis De Mellenshorst om kleding af te geven. Van 10.00 tot 12.00 uur kan je hiervoor terecht aan de Waterhuizerweg 36 in Haren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad