Galerie Appelbergen in Onnen heeft een nieuwe winterexpositie

Eigenaresse Galerie Appelbergen Ida van der Woude met werken uit de wintertentoonstelling. Foto: Stef Steneker

Op de winterexpositie in Galerie Appelbergen aan het Zuidveld in Onnen zijn landschappen en stillevens te bewonderen van verschillende Noordelijke kunstenaars.

Op de winterexpositie worden landschappen en stillevens tentoongesteld van de vaste exposanten. Kunstschilders Jentsje Popma, Wim van der Veer, Martin Sijbesma en Gerrit Wijngaarden uit Friesland en Annemieke Fictoor, Flip Gaasendam, Edwin Grissen, Rutger Hiemstra, Sanne Kuiper, Jan van Loon, Gert Jan Scholte Albers, Keimpe van der Kooi, Gineke Zikken, Abel Groenewold en Jan Sierhuis uit Groningen en Drenthe nemen je mee op doek naar onze prachtige Noordelijke provincies en verstilde levens.

Galerie Appelbergen stelt ook tentoon uit eigen collectie. Met fraaie werken van Arie Zuidersma, Henk van der Wal, Jan Sierhuis Peter Meijer en Els Amman. Een aantal unieke werken van Corneille maken deze winterexpositie compleet.

Daarnaast zijn er in de galerie de laatste glasobjecten, bronzen beelden van onder andere Hans Prak en keramiek van diverse kunstenaars te bezichtigen. Eigenaresse Ida van der Woude: „Ook hebben wij kleine kado’s speciaal ingekocht voor Sinterklaas en Kerst voor kleine prijsjes.”

Kunst en corona

Van der Woude: Ik ben een paar weken gesloten geweest vanwege corona, maar de galerie is nu weer open op afspraak op zondagmiddag én door de week. Zodra de COVID-19 cijfers flink zijn gedaald gaan we weer terug naar de oude situatie. Ik informeer de bezoekers hierover op onze website. Mondkapjes zijn nu vereist en 1,5 meter afstand bewaren is het voorschrift.”

Om een afspraak te maken om de winterexpositie te bezichtigen kan je mailen naar idavanderwoude@gmail.com of bellen met 06 55740700.

Meer informatie over Galerie Appelbergen vind je op www.galerieappelbergen.nl en op Facebookpagina van de galerie.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad