Groenenberglezing in Glimmen door Dick Vos: ‘111 plekken die je gezien moet hebben in de stad Groningen’

De Groenenberglezing wordt deze keer verzorgd door Dick Vos. Foto: Pixabay

Dick Vos verzorgt vrijdag 9 oktober de Groenenberglezing in dorpshuis De Groenenberg in Glimmen. Hij neemt je mee naar ‘111 plekken die je gezien moet hebben in de stad Groningen’.

Het is de Stad van het leugenbankje aan de Noorderhaven, van de hoogste klimmuur ter wereld, de Kop van Jut en van ‘s lands waardevolste plee. De Stad waar de eierbal het tot cultureel erfgoed schopte, waar het gras van het Noorderplantsoen volkslied werd en Vrouwe Vishoek monumentaal heldin.

Wie weet welke kerk werd omgebouwd tot wereldhuis, welke bankkluis tot kapel en welk portaal tot stiltecentrum?

111 plekken die je gezien moet hebben over de Stad Groningen

Eind 2018 schreef Dick Vos een deeltje in de serie 111 plekken die je gezien moet hebben over de Stad Groningen ( www.tinyurl.com/111plekken050 ).

Tijdens de Groenenberglezing op 9 oktober laat hij foto’s zien van bijzondere plekken in de Stad en geeft hij onbekende achtergronden van overbekende locaties. Bijzondere aandacht zal er zijn voor lokale geschiedenis en religieus erfgoed.

Over Dick Vos

Naast zijn activiteiten binnen de protestantse kerken in Assen en Noordlaren-Glimmen, is Dick Vos (1967) freelance journalist en fotograaf. Als geboren Stadjer groeide hij op in Groningen, hij ging er naar school en studeerde er theologie.

Vrijdag 9 oktober, 20.00 uur

De Groenenberg, Markeweg 17, Glimmen

Entree 5 euro, incl. koffie of thee.

Je kan je aanmelden via lezingendegroenenberg@gmail.com. De organisatie heeft in het dorpshuis alle voorzorgsmaatregelen getroffen die nodig zijn in verband met Covid-19 en vraagt om bij opgave ook uw telefoonnummer te vermelden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad