Muziekkenner Dirk Herman de Jong spreekt in Haren over Ludwig van Beethoven

Ludwig von Beethoven staat centraal in de lezing van Dirk Herman de Jong. Foto: Commissie Letteren Culturele Raad Haren

Muziekkenner Dirk Herman de Jong uit Noordlaren geeft dinsdagavond 15 september een lezing over Ludwig von Beethoven in de Ontmoetingskerk aan de Sterremuurweg in Haren.

In het 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Dit zou over de hele wereld grootscheeps herdacht worden, maar door de corona-crisis zijn vele evenementen geannuleerd. Dat geldt niet voor de inleiding van muziekkenner Dirk Herman de Jong uit Noordlaren.

Beethovens biografie

De Jong zet de hoofdlijnen van Beethovens biografie uiteen en werpt een licht op veel van zijn composities, mede met behulp van uitvoerige muziekvoorbeelden. Beethoven is een van de giganten in de gehele westerse kunstgeschiedenis. Hij geldt als een grote vernieuwer van de muziek en het muziekleven van zijn tijd, die ook van invloed is op latere generaties.

Over De Jong

Toen Dirk Herman de Jong (1945) een jaar of 12 was, begon zijn vader een collectie van klassieke muziek op langspeelplaten op te bouwen. In gezinsverband werd hier intensief naar geluisterd en toen ging een wereld voor hem open. Daar werd de kiem gelegd voor een levenslange passie. In de loop van de decennia bouwde hij een zeer grote kennis op dit gebied op. Dat merkte hij zelf pas goed toen hij begon met het thuis organiseren van muziekavonden voor familie en vrienden en hij tot zijn eigen verbazing alle daar opkomende vragen moeiteloos kon beantwoorden. Inmiddels heeft hij een groot aantal cursussen ‘Luisteren naar klassieke muziek’ gegeven op verschillende locaties in en buiten Nederland. Op zijn muziekwebsite http://magismusicus.nl kan je een indruk krijgen van de aard en opbouw van deze cursus.

Het lezing in de Ontmoetingskerk is een initiatief van het Nutsdepartement Groningen-Haren in samenwerking met de Commissie Letteren (CRH), Boomker Boeken en de Forumbibliotheek Haren.

De lezing start om 20.00 uur

Entree € 7,00, leden Nut gratis op vertoon lidmaatschapskaart

Aanmelden

Aanmelden tot 12 september 2020 kan alleen maar via bijgaande link: https://www.supersaas.nl/schedule/geboekt/GEBOEKTINHAREN

Meer informatie vind je op www.deagendavanharen.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad