Nieuw bij Kern Fysiotherapie in Haren: Fysiotherapiethuis voor ouderen en kwetsbare doelgroepen

Lisa van Warmerdam - algemeen fysiotherapeut en master geriatrie fysiotherapeut in opleiding. Foto: Bas Jansema

Om mensen te ondersteunen bij de tweede coronagolf heeft Kern Fysiotherapie in Haren een nieuw concept ontwikkeld: www.kernfysiotherapiethuis.nl. Met dit concept willen ze ouderen en de kwetsbare doelgroepen ondersteunen.

Bas Jansema van Kern Fysiotherapie: „ We zitten in de tweede coronagolf. Met name een moeilijke tijd voor ouderen en kwetsbare doelgroepen. Er wordt ons geadviseerd om thuis te blijven. Juist voor de ouderen en kwetsbare mensen is dit extra lastig. Mentaal doet het veel, maar ook de fysieke gezondheid heeft er onder te lijden. We hebben eerder dit jaar gezien dat mensen minder actief worden en steeds minder bewegen tijdens een (gedeeltelijke) lockdown. Lichamelijke klachten nemen toe en zo wordt het nog een beetje moeilijker in het dagelijkse leven. Om mensen hierbij te ondersteunen heeft Kern Fysiotherapie Fysiotherapiethuis ontwikkeld ”

Fysiotherapiethuis

De website www.kernfysiotherapiethuis.nl is bedoeld voor ouderen en kwetsbare doelgroepen woonachtig in Haren en de directe omgeving hiervan. Via de nieuw ontwikkelde website kunnen bovengenoemde doelgroepen gratis* beeldbellen met een fysiotherapeut van Kern Fysiotherapie. Tijdens dit gesprek worden klachten besproken. De fysiotherapeut zal vervolgens tips geven en/of een oefenschema samenstellen. Dit oefenschema zal door middel van een inlog op een persoonlijke pagina getoond worden door middel van instructiefilmpjes.

Website als educatiekanaal

Ook wanneer u niet gelijk contact wilt met een fysiotherapeut kan de website u ondersteuning bieden in deze periode. De website wordt ook gebruikt als educatiekanaal waarin veel informatie te vinden over de meest voorkomende aandoeningen/klachten. Denk hierbij aan artrose, nekklachten en knieklachten. Maar ook kunt u tips vinden over valpreventie en informatie over veroudering.

Fysiotherapie bij ouderen

Een van de fysiotherapeuten die u kunt treffen is Lisa van Warmerdam. Zij is gespecialiseerd in fysiotherapie bij ouderen. Van Warmerdam: „ We merkten bij de eerste coronagolf dat er veel inactiviteit was bij de bovengenoemde doelgroep. In de praktijk betekende dit dat mensen hierdoor minder conditie, spierkracht en mobiliteit hadden. Dit leidde tot meer beperkingen in het dagelijks leven. Ik vind het erg belangrijk dat we dit tijdens de tweede golf proberen te voorkomen. Zeker omdat het herfst is en de winter eraan komt. Dit zijn de seizoenen dat mensen ook in normale tijden minder bewegen.”

Conditie en spierkracht op peil houden vanuit huis

Met de nieuwe website kunnen mensen laagdrempelig en vanuit huis toch hun conditie en spierkracht op peil houden. Dus heeft u klachten of gaat bewegen steeds moeilijker? Meldt u bij ons aan. Na aanmelding via www.kernfysiotherapiethuis.nl maakt jouw fysiotherapeut een afspraak voor een digitaal consult om jouw klachten in kaart te brengen.

*Bekijk de website voor de voorwaarden. De ondersteuning is tot 31-12-2020 gratis. Dat wil zeggen iedereen krijgt een tegoed van een aantal contactmomenten. Deze punten worden gebruikt voor de contactmomenten.

menu