Night of the Classics: Harens Lyceum scoort online

Still uit video Harens Lyceum. NOTC koor zingt 'Messe brève' van T. Dubois. Foto: Harens Lyceum

In deze coronatijd zijn er veel concerten die niet door kunnen gaan. Voor de jaarlijkse klassieke schoolconcerten Night of the Classics (NOTC) van het Harens Lyceum was dat helaas niet anders.

Het Harens Lyceum had daarom een alternatieve Night of the Classics georganiseerd, waarin er werd teruggeblikt op eerdere edities. De online uitzending van vrijdag 27 november was een groot succes. Videobeelden van koor- en orkestprojecten van de afgelopen tien jaar en nieuwe video’s van trouwe deelnemers en muziekdocenten werden vertoond.

Jasper Verkuil, docent muziek, coördinator Jong Talent Muziek: „De voorstelling werd uitgezonden via ons Facebook en YouTubekanaal. Het doel om 500 kijkers te trekken hebben we meer dan gehaald: zo’n 1500 mensen keken via YouTube en Facebook mee naar onze Night of the Classics online! Ook aan de oproep om selfies te maken en delen werd massaal gehoor gegeven, om te laten weten dat iedereen aan het kijken was. Fantastisch om te zien hoe zoveel mensen betrokken zijn geweest! Zo hebben we dit jaar toch een beetje het NOTC gevoel met elkaar gedeeld!”

NOTC Gemist?

Heb je Night of the Classics gemist? Kijk de online NOTC terug op www.youtube.com/muziekkerklaan .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad