Noordlaren Muziek presenteert: een klassiek concert met Christian Sanders op piano en Patricia Kuijk op viool in de Bartholomeuskerk in Noordlaren

Pianist Christian Sanders en violiste Patricia Kuijk. Foto: Noordlaren Muziek

Noordlaren Muziek houdt op zondag 22 november een klassiek concert in corona-stijl, met pianist Christian Sanders en violiste Patricia Kuijk. Dit concert was eerst geagendeerd op 15 november, maar is in verband met de tijdelijke, voor 14 dagen geldende anti-corona-maatregelen van de overheid, een week naar achteren verschoven.

Christian Sanders op piano en Patricia Kuijk op viool brengen een programma die onder meer rechtdoet aan het Beethovenjaar 2020, waarin Ludwig van Beethovens geboorte 250 jaar achter ons ligt.

Georg Friedrich Händel, Sonate voor viool en piano HWV 371

Johann Sebastian Bach, Sonate voor viool en piano BWV 1014, deel 2

Ludwig van Beethoven, Sonate voor viool en piano no. 8

Ludwig van Beethoven, Pianosonate no. 14 (‘Mondschein’)

Camille Saint-Saëns, Havanaise voor viool en piano

Havanaise in habanera-stijl

Volgend jaar 2021 zal het 100 jaar geleden zijn dat de Franse componist Camille Saint-Saëns is overleden. Ook daarbij wordt al stil gestaan: de violiste speelt, op de vleugel begeleid, diens ‘Havanaise’, in habanera-stijl. De habanera is een op Afrikaanse ritmepatronen gebaseerde muziekstijl en dans die rond 1830 is ontstaan in de Cubaanse hoofdstad Havana. Van daaruit heeft deze stijl heel de wereld veroverd, in het bijzonder Argentinië (tango).

Het concert duurt bij benadering een uur; er is geen pauze. Speciaal voor dit concert is er een vleugel gehuurd.

Plaats en aangepaste tijd: Bartholomeuskerk (de dorpskerk van Noordlaren), zondag 22 november, 10.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad