Oude Deuren Race bij Vereniging Watersport De Twee Provinciën in Haren nog altijd spectaculair

Deelnemers van De Oude Deuren Race op het Paterswoldsemeer. Foto: Michel van den Bogaert

Bij Vereniging Watersport De Twee Provinciën (VWDTP) werd zondag 20 september op het Paterswoldsemeer het windsurfevenement ‘De Oude Deuren Race’ gehouden.

VWDTP organiseert al een aantal jaren in september deze Oude Deuren Race, een wedstrijd tussen oude windsurfplanken. Deze planken, meestal oude Mistrals en ten Cateplanken, waren in de tachtiger en negentiger jaren een bekende verschijning op vele meren in ons land. Maar sinds de gebruikers ouder werden, werd er steeds minder vaak gesurft en verhuisde de plank naar de zolder of ergens achter in de garage.

Uitslagen

Er is kennelijk behoefte om nog één maal per jaar die stramme leden weer eens bloot te stellen aan het surfgeweld, want ieder jaar doen er meer windsurfers mee. Er deden nu 24 oude planken mee. Winnaar in deze klasse was Johan Bolhaar met een Windglider, gevolgd door Bart van der Heiden op een Klepper en Eric Beck op een Mistral.

Sinds twee jaar hebben ook echte wedstrijdsurfers aangehaakt en zij vormen nu een aparte klasse (de LT-klasse, oftewel de Light Technology klasse) met in totaal 38 deelnemers. Overall winnaar in deze klasse was Ron van den Berg, gevolgd door Marga Stalman en Ron Hartog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad