Portret Harense klassiek beeldhouwer Yvan Veninga naar nationale expositie

Bronzen portret 'Auke' van beeldhouwer Yvan Veninga. Foto: Yvan Veninga

Klassiek beeldhouwer Yvan Veninga uit Haren mag zijn bronzen portret ‘Auke’ exposeren tijdens het nationale ‘Weekend van het Portret’, van 18 t/m 20 september in Loods 6 in Amsterdam. Het thema van de tentoonstelling is ‘De Muze’.

Uit 524 inzendingen koos de deskundige jury van de organiserende stichting De Nationale Portretprijs er circa honderd uit.

Over Veringa

Veninga, oorspronkelijk architectonisch ontwerper, begon in 2015 zijn beeldhouwstudie aan de Klassieke Academie. Toen de academie in 2016 de richting beeldhouwen voor zijn studiejaar beëindigde, zette hij met een klein collectief beeldhouwers zijn opleiding in Meeden voort. Hier schoolde hij zich in anatomie en kunstgeschiedenis en werkte hij aan zijn vaardigheden in materialen en technieken zoals klei, brons, hout en marmer.

Yvan Veninga is blij dat zijn bronzen portret ’Auke’, het eerste werk dat van hem tentoongesteld wordt, direct nationaal wordt geëxposeerd.

Expositie

Van 8 november 2020 t/m 12 januari 2021 is er ook werk van hem te zien op de expositie ’Visitekaartjes’ in Galerie Paterswolde.

Op www.yvan.nl zijn meerdere afbeeldingen van ’Auke’ te zien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harener Weekblad